21 mar. 2010

Să tot scrii despre femeia poloneză



Zilele trecute am fost urecheată pentru că nu scriu tocmai despre frumuseţile Poloniei. Şi nu era vorba de castele sau lacuri, ci de femei. Într-adevăr, femeile poloneze au un rafinament şi o senzualitate care persistă chiar şi la vârste înaintate. De multe ori mă trezesc holbându-mă la ele, comparându-le tot timpul cu alte femei şi mă întreb ce le dă această putere de a întoarce capul oamenilor. Probabil matriarhatul din această ţară, sau poate doar respectul şi aprecierea bărbaţilor care le-au determinat să se îngrijească şi mai mult.
Dacă ar fi să îmi exprim o părere personală, aş spune că polonezele lasă senzaţia că deţin întotdeauna un control tacit asupra deciziilor importante de orice natură, că sunt dependente de independenţă şi că au o rezistenţă aparte în faţa alcoolului, fapt justificat probabil de cultură şi tradiţii.

Una peste alta, sunt multe frumuseţi şi aş putea umple cu mii de poze acest articol. Prefer însă o singură poloneză care nu mi-a luat doar mie ochii, ci de vreo 10 ani îi ia pe-ai tuturor.
Anja Rubik s-a născut în localitatea Częstochowa, la 12 iunie 1985. A fost descoperită la vârsta de 15 ani, pe când era la Paris în timp ce urma cursurile unui liceu britanic. Pentru că şi-a dorit să termine şcoala înainte de modelling, şi-a dedicat acestei activităţi doar vacanţele.


Între timp a crescut (şi încă în ce fel) şi a strâns o experienţă vastă în urma defilării pentru designeri precum Valentino, Victoria’s Secret, Yves Saint-Laurent, Roberto Cavalli, Givenchy, Chloé, Christian Dior, Hermès, Gucci, Fendi, Missoni, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Oscar de la Renta, Chanel, Balenciaga, Calvin Klein, Louis Vuitton sau Ralph Lauren. De asemena, a luat prima copertă a unor reviste prestigioase precum Vogue Germania, Vogue Paris, Elle, Numéro, Flair, Russh sau Nylon.


Având 1.79 metri şi un chip extrem de expresiv, ca să nu mai amintesc în general de trup şi în special de sânii pe care din când în când îi mai expune prin câte-un pictorial, Anja Rubik are toate şansele să rămână mult timp în top 30 al modelelor anilor 2000, acolo unde se află acum.
În Polonia este reprezentată de Agenţia D’Vision Model Management şi sper să mai tot fie ca să o găsesc şi altă dată la fel de frumoasă şi îndrăzneaţă :)

2 comentarii:

  1. Pai da, Marie Walewska i-a sucit capul unui Napoleon...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, Maria Walewska a fost intr-adevar o metresa buclucasa in istoria Frantei si Poloniei.
    O femeie frumoasa si controversata, un fel de Monica Columbeanu, daca imi este permisa aceasta comparatie umila, care, pe cand avea 18 ani, i-a facut un copil sotului ei, contele Anastazy Walewsky, in varsta de doar 70 de anisori :)

    Doar ca poloneza a fost ceva mai isteata, facandu-i un copil inclusiv lui Napoleon I si ducandu-l pana in pragul divortului. Eheh, ce de povesti palpitante tine in spate istoria lor :)

    RăspundețiȘtergere