22 iul. 2010

Facultăţile din Polonia fac Lip Dub la greu



Nu ştiu dacă aţi mai auzit de Lip Dub, dar eu vă dezvălui o definiţie proprie, ca să mă înţelegeţi pentru ce vreau să vă arăt în acest articol.
Lip Dub este un mod de prezentare cu părţi audio şi video diferite, dar sincronizate pentru obţinerea rezultatului dorit.
Adică... avem un filmuleţ cu Tom şi Jerry peste care se aud doi rapperi care îşi înjură mamele. Buzele personajelor se mişcă aproape în acelaşi timp cu ce auzim, aşa că efectul este genial. Sigur aţi văzut măcar o dată ceva de genul.

Acest Lip Dub este folosit în general pentru a aduce un plus de umor în ceva ce vrem să arătăm celor din jur. Aşa cum fac mai nou studenţii pentru a-şi prezenta universităţile prin care se învârt :)
Fenomenul acesta este de mult practicat pe-afară. În România abia anul acesta am văzut ceva la o facultate din Braşov (http://www.youtube.com/watch?v=MOO9WheDAzM ). Dacă ştiţi voi şi altele, vă aştept în caseta de comentarii.

În Polonia, Lip Dub-ul este apropiat mai degrabă de teatru şi film. Te uiţi la o prezentare de-a lor şi ai senzaţia că e ceva făcut de nişte adevăraţi profesionişti.
Vă las pe voi să urmăriţi două prezentări şi să îmi spuneţi dacă v-au plăcut:

Universitatea Cardinal Stefan Wyszyński este una dintre cele mai tinere universităţi din Varşovia. Fondată în anul 1999, are deja foarte multi studenţi.



http://www.youtube.com/watch?v=3gtrONOyfns&feature=player_embedded


Politehnica Varşovia are şi ea un Lip Dub interesant, poate nu la fel de artistic, însă extrem de amuzant.



http://www.youtube.com/watch?v=lm64rCGJjlU&feature=player_embedded


Parcă nu sunt atât de mulţi studenţi blonzi cu ochi albaştri aşa cum suntem tentaţi să credem despre polonezi, nu? :) De fapt, sunt nişte copii frumoşi şi absolut normali. Şi nebunatici, dar hei, vorbim de facultate aici, totul este permis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu